UZ OVAJ TRIK JAGODE I BOROVNICE VIŠE NIKAD NEĆETE BACITI: Evo kako da ih ODRŽITE SVEŽIM, nema BUĐI i crnih tragova
Bobičasto voće, Foto: Printscreen/Youtube/KrunaVD

sjajno

UZ OVAJ TRIK JAGODE I BOROVNICE VIŠE NIKAD NEĆETE BACITI: Evo kako da ih ODRŽITE SVEŽIM, nema BUĐI i crnih tragova

Skladištene posude stavite u frižider i redovno proveravajte za prisustvo vlage koja može da se nakupi zbog kondenzacije

Objavljeno:

Čak i najštedljivijim domaćicama se sigurno desilo da izdvoje novac za skupo bobičasto voće i ono bukvalno posle jednog dana krene da buđa i dok pljesneš dlanom o dlan, propadne čitava kesa jagoda, malina ili borovnica. To može biti baš frustrirajuće, posebno zbog visokih cena. Međutim, postoji jednostavan trik koji će vam pomoći da produžite njegovu svežinu i upotrebljivost čak tri puta duže nego obično.

Za početak, pripremite rastvor od alkoholnog sirćeta i hladne vode, koristeći otprilike 50 ml sirćeta na jednu punu posudu vode. Umočite voće u ovaj rastvor i ostavite da stoji dva minuta. Sirće je efikasno u borbi protiv mikroorganizama koji uzrokuju kvarenje.

Jagode
foto: RINA

Nakon toga, pažljivo isperite voće pod tekućom vodom koristeći cediljku, a zatim rasporedite bobice na papirni ubrus da se temeljno osuše. Kada se voće osuši, prebacite ga u posude sa dobro prianjajućim poklopcima, postavljajući na dno posude sloj papirnog ubrusa za dodatnu apsorpciju vlage.

Za jagode i maline koristite plitke, široke posude kako biste izbegli pritisak na voće. Borovnice, koje su manje osetljive, mogu se čuvati i u čistim staklenim teglama.

Skladištene posude stavite u frižider i redovno proveravajte za prisustvo vlage koja može da se nakupi zbog kondenzacije. Brisanjem vlage smanjujete rizik od formiranja buđi, čuvajući tako svoje voće sveže i ukusno.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.